Ladataan Tapahtumat

Huom! Opettajat ja pianistit kesän 2019 laulukurssille vahvistetaan alkuvuoden aikana! Hakuaika kurssille maalis–huhtikuussa.

Alla kesän 2018 kurssin tiedot

 

Yleistä 2018:

Kalajoen Kristillisen Opiston kesäinen laulukurssi kokoaa yhteen laulajia ympäri Suomen. Opetuksen pääpaino on henkilökohtaisessa ohjauksessa: kurssilaiset saavat ohjausta laulutekniikkaan, ohjelmiston valintaan sekä laulujen tulkintaan ja pääsevät työskentelemään ammattipianistin kanssa. Henkilökohtaisia laulu- ja säestystunteja täydentävät yhteiset aamujumpat ja äänenavaukset sekä konsertit. Oppilaat voivat vapaasti seurata kaikkien ryhmien työskentelyä.

Riikan ja Kirsin ryhmissä voit valita myös kolmen päivän kurssin joko maanantaista keskiviikkoon tai torstaista lauantaihin. Aloittelevilla harrastajilla, jotka kaipaavat lähinnä ohjausta äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan, on Kirsin ryhmässä mahdollisuus ottaa vain laulutunnit ilman pianistia.

Koko viikon kurssilla on henkilökohtaista opetusta (laulu- ja säestystunnit) 6 x 45 min, puolen viikon kurssilla 3 x 45 min. Eskon ryhmässä osa opetuksesta pidetään ryhmätunteina.

Voice Massage-terapeutti Jaana Hotakainen palvelee kurssilaisia. Lisätiedot ja hoitojen ennakkovaraukset puh. 040 516 8075 / jaana.hotakainen [at] gmail.com

Ryhmät 2018:

I laulunopettaja Esko Jurvelin, pianisti Juho Alakärppä

II laulunopettaja Riikka Strandman, pianisti Marko Kupari

III laulunopettaja Kirsi Koivisto, pianisti Minna Niinimaa

Laulunopettajat ja pianistit 2018

Laulunopettajat

Oululainen tenori Esko Jurvelin on tunnetuimpia ja arvostetuimpia laulupedagogeja maassamme. Vuosina 1963–67 hän lauloi Suomen kansallisoopperan solistina useissa merkittävissä rooleissa. Oopperavuosien jälkeen hän on omistautunut opetustyölle Oulun konservatoriossa ja Sibelius-akatemiassa. Myös konserttilavalla Esko Jurvelin on esiintynyt laajalti omine liedresitaaleineen, sekä kirkkomusiikkiteosten tenorisolistina.

Riikka Strandman (mezzosopraano) on Keski-Suomen konservatoriosta valmistunut musiikkileikkikoulun- ja laulunopettaja sekä draamapedagogi. Hän on opiskellut laulua mm. Hannele Valtasaaren johdolla. Strandman on täydentänyt koulutustaan myös pop-jazz -lauluopinnoilla (Musiikkipedagogi amk). Lisäksi hän on opiskellut kasvatustiedettä, erityispedagogiikka pääaineenaan (KM, EO). Syksystä 2012 alkaen Strandman on toiminut Musiikin suunnittelijaopettajan virassa Oriveden seudun kansalaisopistossa. Hän konsertoi ja esiintyy aktiivisesti sekä klassisen että kevyen laulumusiikin merkeissä erilaisissa kokoonpanoissa.

Kirsi Koivisto on Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 valmistunut laulunopettaja (musiikkipedagogi amk). Hän on opiskellut laulua mm. DL Sirkka Haaviston johdolla. Valmistumisen jälkeen hän on suorittanut myös solistiset erikoistumisopinnot Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa. Koivisto toimii suunnittelijaopettajana Kokkolan seudun opistossa (opetusalueena yksinlaulu sekä kuorolaulu), sekä toimii laulunopettajana ja kuoronjohtajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja Ylivieskan seudun kansalaisopistossa. Hän konsertoi yhdessä pianistien Lena-Maria Gebalan ja Minna Niinimaan kanssa aktiivisesti lied-musiikin saralla. Koivisto on osallistunut myös lukuisiin Keski-Pohjanmaan oopperaproduktiohin sekä Kokkolan kaupunginteatterin musikaaliproduktioihin.

Pianistit

Juho Alakärpän soittoa on kuultu kotimaassa Helsingin juhlaviikoilla ja Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalilla sekä ulkomailla mm. Wienin Musikvereinissa, Berliinin filharmoniassa, Itävallan
kulttuurifoorumissa New Yorkissa, Oxford Arts -festivaalilla sekä Oslon oopperan liedkonserttisarjassa. Alakärpän lied-pianismi on palkittu useaan otteeseen kotimaassa, mm. ensimmäisellä palkinnolla Poleenin lied-pianistikilpailussa sekä ulkomailla tunnustuksella duo-työskentelystä yhdessä Aarne Pelkosen kanssa kansainvälisessä Das Lied -kilpailussa Berliinissä ja lied-duo-kilpailussa Enschedessä, Alankomaissa. Hän on nuorten laulajien ja pianistien koulutukseen keskittyvän Suomen lied-akatemia ry:n perustajajäsen. Parhaillaan hän johtaa Centria-ammattikorkeakoulun musiikin koulutusta sekä toimii koulussa säestyksen ja kamarimusiikin lehtorina. Simolaissyntyinen Alakärppä opiskeli mm. Sibelius-Akatemiassa prof. Liisa Pohjolan johdolla, Kölnin ja Münchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa.

Marko Kupari opiskeli vuodesta 1994 alkaen Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin koulutusohjelmassa, urkujensoiton opettajana Markku Heikinheimo. Musiikin maisterin tutkinnon Kupari suoritti vuonna 2001 ja urkujensoiton A-tutkinnon keväällä 2002. Lisäksi hän on opiskellut urkuimprovisaatiota yksityisesti Mikko Korhosen johdolla Kuopiossa. Kupari on täydentänyt opintojaan erilaisilla mestarikursseilla mm.Kotkan ja Paraisten urkupäivillä. Opettajina ovat olleet Jacques van Oortmerssen, Hans Davidsson, Olli Porthan, Pieter van Dijk, Hans Fagius, Kari Jussila, Harald Herresthal ja Ralph Gustafsson. Solistisen konsertoinnin lisäksi Kupari on toiminut myös kamarimuusikkona yhdessä laulajien, instrumentalistien ja kuorojen kanssa. Marko Kupari toimii tällä hetkellä Jämsän seurakunnan kanttorina.

Minna Niinimaa on valmistunut pianopedagogiksi Turun musiikkiakatemiasta opettajinaan Jukka Juvonen ja Niklas Pokki ja täydentänyt opintojaan myös Franz Liszt -korkeakoulussa Weimarissa, Saksassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Tukholman kuninkaallisen musiikkiakatemian soolo- ja kamarimusiikkiin suuntautuvassa Edsbergissä opettajinaan Mats Widlund, Mats Zetterqvist ja Per Lundberg. Kilpailumenestystä Minnalla on muun muassa Pianoaura- ja Leevi Madetoja pianokilpailuista. Tällä hetkellä Minna opettaa pianonsoittoa Rauman ja Naantalin musiikkiopistoissa.

Hinnat:

Kurssimaksut

  • 450 €/koko viikko
  • 225 €/3 päivää

Ruokailut

  • 150 € / koko viikko

Majoitus

  • 30 €/yö/2hh
  • 50 €/yö/1hh
    Majoitushinta sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet

Haku kurssille

Kurssille haetaan XX.X.2019 mennessä.

Jos hakijoita on enemmän, kuin ryhmään mahtuu, laulunopettajat tekevät oppilasvalinnan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

Hakemuslomakkeen voit ladata tämän sivun alareunasta sivulta (täytetään, tulostetaan ja postitetaan Opistolle) tai sen voi pyytää Opistolta.

Tiedustelut Opiston toimistoon: puh. 08 4639 200, sähköposti toimisto@kkro.fi

Liitteet

ODOTA 2019 TIEDOT ENNEN HAKUA!

Laulukurssit 7-2018, esite.pdf

Hakemus yksinlaulukurssi kesä 2018.pdf