Loading...

Opintojen sisältö | Opiskelukustannukset | Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Kymppiluokka

Kymppiluokka (perusopetuksen lisäopetus) on tarkoitettu perusopetuksen oppimäärän suorittaneelle nuorelle, joka on saanut perusopetuksen päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna. Se tarjoaa mahdollisuuden etsiä omaa urapolkua ja samalla parantaa omia opiskeluvalmiuksia.

Opiston kymppiluokka tarjoaa myönteisiä oppimiskokemuksia, vahvistaa itsenäisyyttä ja vastuullisuutta sekä kehittää itsetuntemusta ja opiskelutaitoja. Kymppiluokan suorittaminen tuo vähintään 6 lisäpistettä toisen asteen yhteishaussa.

Opinnot kestävät yhden lukuvuoden ja niiden laajuus on 1100 tuntia.

Kymppiluokalla voi korottaa kaikkia perusopetuksen päättötodistuksen arvosanoja.

Opintojen ohessa on mahdollisuus suorittaa Avartti.

Opintojen sisältö

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS). Opinto-ohjelmaan voi kuulua peruskouluaineita, ammattiin valmentavia opintoja, toisen asteen oppilaitoksiin ja työelämään tutustumista, harrasteaineita sekä muita soveltuvia kursseja.

Esimerkkejä opiskelijan tarpeiden mukaan räätälöidyistä kymppiluokan opinnoista:

Mistä aikaa urheilulle: urheiluryhmät

Opinto-ohjelmaan voi sisällyttää 4 viikkotuntia lajikohtaista harjoittelua. Valittavana ovat jääkiekko, jalkapallo, lentopallo, salibandy sekä yksilölajiharjoitukset. Urheiluryhmät toteutetaan yhteistyössä Kalajoki Akatemian kanssa.

Haaveena kasvatusala?

Opinto-ohjelmaan voi kuulua tutustumista kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon eri osaamisaloihin. Vuoden aikana haetaan valmiuksia erityisesti lastenohjaajan ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan koulutukseen, tutustutaan kasvatusalan työympäristöihin ja suoritetaan alaan liittyviä opintoja. Opiskelussa keskeistä on arvosanojen korottaminen ja opiskeluvalmiuksien parantaminen.

Tavoitteena lukio?

Opinto-ohjelma voidaan laatia sellaiseksi, että se mahdollistaa tieto- ja taitotason kehittämisen keskeisissä aineissa, kuten kielissä ja matematiikassa. Opiskeluteknisten valmiuksien kehittämisen ohella tavoitteena on korottaa päättötodistuksen arvosanoja.

Mikä minusta tulee isona?

Opiskelijaa ohjataan löytämään oma ala. Samalla vahvistetaan opiskelu- ja tiedonhakutaitoja sekä tutustutaan työelämään (TET). Teemme myös vierailuja eri oppilaitoksiin ja opiskelijalle pyritään tarvittaessa järjestämään mahdollisuus koulutuskokeiluihin.

Opiskelukustannukset

Opiskelu, ruokailu, majoitus (2 hh) ja opintomateriaali ovat maksuttomia 16- ja 17-vuotiaille peruskoulun päättäneille.

Maksuttomaan ruokailuun kuuluu Opistolla asuville koulupäivinä päivittäinen aamupala, lounas ja päivällinen, kotona tai muualla asuville lounas.

Opiskelijat voivat Opiston muun toiminnan vuoksi jäädä Opistolle viikonlopuksi vain poikkeustapauksissa. Viikonlopun majoitus on maksullinen.

Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella suoraan Opistolta! Ota yhteyttä:

Opiskelu alkaa 23.8.2021 ja lukuvuosi päättyy 28.5.2022.

Tulosta tästä Kymppiluokan esite

Lisätiedustelut

Päivi Niemelä
opettaja, kehittämisvastaava
050 417 6285 / 08 4639 212
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki
Jaana Siermala
Erityisopettaja, opinto-ohjaaja
044 4639 227
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki