Loading...

Opintojen sisältö | Opiskelukustannukset | Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Peruskoululinja / Kymppiluokka

Peruskoululinja tarjoaa peruskouluopetusta sekä aikuisille että nuorille.

Linjalla voit suorittaa kymppiluokan (=lisäopetus) tai, jos sinulla ei ole peruskoulun päättötodistusta, koko peruskoulun oppimäärän (=aikuisperuskoulu). Peruskoululinjalla voivat opiskella myös yksittäisten arvosanojen korottajat. Opistolla on peruskoulun päättötodistuksen anto-oikeus.

Kymppiluokan tai peruskoulun oppimäärän suorittaminen tuottaa vähintään 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Katso lisätietoja kymppiluokasta / peruskoululinjasta oheisilta alasivuilta.

 

Opintojen sisältö

Kymppiluokka

Kymppiluokka on tarkoitettu 16- ja 17-vuotiaille peruskoulun päättäneille nuorille. Kaikille pakollisia aineita ovat opintojenohjaus, äidinkieli, liikunta ja uskonto sekä muu kaikille yhteinen ohjelma. Opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, johon sisältyy edellä mainittujen aineiden lisäksi muita peruskouluaineita ja työelämään tutustumista.

Kymppiluokka sopii erityisesti niille, jotka haluavat korottaa peruskoulun arvosanoja jatko-opintoja varten. Lisäopetuksen opetussuunnitelman mukainen tuntimäärä on 1100 h vuodessa.

Peruskoulun oppimäärän suorittaminen (= aikuisperuskoulu)

Aikuisperuskoulu on tarkoitettu 17 vuotta opintojen alkamisvuonna täyttäville hakijoille, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus. Saadakseen peruskoulun päättötodistuksen opiskelijan on otettava pakollisten aineiden (äidinkieli, englanti, ruotsi, matematiikka, uskonto, liikunta, biologia ja maantieto) lisäksi valinnaisia aineita niin paljon, että kurssien yhteismääräksi tulee vähintään 44. Kurssin laajuus on keskimäärin 25 h.

Tarkemmat tiedot opiskeltavista aineista kurssi- ja tuntimäärineen löytyvät kurssivalintakorteista.

Lisäksi…

Opetus järjestetään pääsääntöisesti lähiopetuksena. Työvuoden aikana on myös muutamia etäopetuspäiviä, jolloin opiskelija työskentelee itsenäisesti.

Oppituntien lisäksi opiskelijat osallistuvat aamuhartauksiin, joka toinen viikko Opiston tunnille (=seurat) sekä kahteen Opiston viikonlopputapahtumaan. Nämä sisältyvät uskonnon kurssimäärään. Asuntolassa asuvat osallistuvat tiistaisin iltahartauteen.

Näyttötutkinnon suorittajan opinnot muodostuvat ammatillisista tutkinnonosista ja sisältävät henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti lähipäiviä ja työssäoppimista.

 

Opiskelukustannukset

Opiskelu, ruokailu, majoitus ja opintomateriaali ovat maksuttomia 16- ja 17-vuotiaille peruskoulun päättäneille kymppiluokkalaisille sekä niille, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus.

Niiden, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus, tulee suorittaa koko peruskoulun oppimäärä eli yhteensä 44 kurssia saadakseen maksuttoman koulutuksen.

Maksuttomaan ruokailuun kuuluu Opistolla asuville päivittäinen aamupala, lounas ja päivällinen, kotona tai muualla asuville lounas.

Opiskelijat eivät voi Opiston muun toiminnan vuoksi jäädä Opistolle viikonlopuksi kuin poikkeustapauksissa. Viikonloppumaksu on tällöin 25 €.

Opintotukea Opistolla suoritettaviin opintoihin on mahdollista saada voimassa olevan opintotukilain mukaisesti. Tarkemmat tiedot löytyvät Kelan esitteistä ja Internet-sivuilta.

 

Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Seuraavaksi alkavien opintojen ajankohdat:

  • 21.8. 2017 – 26.5. 2018

Pääsyvaatimuksena kymppiluokalle on suoritettu peruskoulun oppimäärä sekä 16 – 17 vuoden ikä. Niille, joilta puuttuu peruskoulun päättötodistus, pääsyvaatimuksena on 17 vuoden ikä vuoden loppuun mennessä.

Hakemukset

Kymppiluokalle ja peruskoululinjalle haetaan 23.5. – 25.7.2017 osoitteessa Opintopolku.fi


Kysy myöhemmin vapaita paikkoja suoraan Opistolta. 
Alta löydät hakemukset hakemiseen tässä tilanteessa. Hakemukseen on liitettävä jäljennös koulutodistuksista.

Lisätiedustelut

Arja Tolonen
Kieltenopettaja
044 4639 218
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki