Loading...

Duuniportti-hanke

Hankeaika 1.1.2024 – 31.5.2026.

Haluaisitko keskustella suomeksi hyvässä seurassa? Tapaamiset on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat oppia tai ylläpitää suomen kielen taitoa, tutustua suomalaiseen kulttuuriin, perinteisiin ja erilaisiin käytännön toimiin.

Yleistä

HANKE tukee asiakkaan ja koko perheen ympäröivään yhteiskuntaan kiinnittymisessä ja integroitumisessa, järjestää hankkeen kohderyhmälle kieli- ja kulttuurikoulutusta osallistujien tarpeen mukaan sekä juurtumista ja kahdensuuntaista kotoutumista edesauttavaa toimintaa.

Tavoitteet

 • koota laajasti alueen ihmisiä, tukea ja sosiaalisten kontaktien syntymistä
 • kehittää ja pilotoida toimenpiteitä, jotka tukevat kokonaisvaltaista kotoutumista ja alueelle juurtumista, kuten koko perheen kotoutumista sekä suomen kielen ja kulttuurisen osaamisen kehittämistä.

Kenelle?

Maahanmuuttajille, joiden elämäntilanne ei mahdollista osallistumista kansanopistojen vapaan sivistystyön lainsäädännön puitteissa järjestettävään päätoimiseen, pitkäkestoiseen koulutukseen.

Juurtumista edesauttava toiminnan kohderyhmänä ovat hankkeen osanottajat sekä laajasti seudun maahanmuuttajat ja paikalliset ihmiset.

Kultuuritapaaminen työpajat ja kultuuritapaamiset (seminaarit, tapahtumat jne.) on tarkoitettu kaikille sekä suomalaiset että maahanmuuttajat!

Osallistuminen on ilmaista!

Käytäntö

 • Opi lisää eri kulttuureista, osallistu pop-in kansainvälisiin ruokapäiviin, jaa kokemuksia ja taitoja erilaisissa kulttuuritapahtumissa ja kielikerhossa (events)
 • Osallistu kulttuurityöpajoihin, jaa perinteitä ja kulttuuria, harjoittele suomen kieltä tosielämässä. (workshops)
 • Kehitä kulttuuritietoisuutta, iltaa harrastuksen ystäville, järjestä tandem-kieltä – kaikille, jotka tarvitsevat apua kielissä

Toimintaa

 • Joka MA klo 15.00 – 16.30 Suomen Kielen ja Kulttuurin Kaverit -kerho. Katso mainos sivun lopussa.
 • Kerran viikossa Suomen kielen harjoitus maahanmuuttajille (aloittelijat, taso A1. A2). Ilmoittauminen: https://forms.office.com/e/mCE7PEU5mm
 • Kerran viikossa Englannin kielen harjoitus maahanmuuttajille ja suomalaisille. Ilmoittautuminen: https://forms.office.com/e/XYzhGdpjjN
 • Kerran kuukaudessa Kulttuuritapaaminen: työpajat
 • Kerran kuudaudessa Kulttuuritapaamiset: seminaarit, tapahtumat jne.
 • Jatkuvasti Yhteistyötä JEDU:n ja Kalajoen kaupungin kanssa

Hankkeen päätoteuttajana on Kalajoen kaupunki ja osatoteuttajina Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä JEDU sekä Kalajoen Kristillinen Opisto.

Liitteitä

Duuniportti esite

Tarkempia tietoja hankkeesta

Tietoa toiminnasta (klikkaa suuremmaksi)

Lisätiedustelut

Laima Salkauskiene
Duuniportti-hanke (FI, EN, LT, RU)
050 590 7143
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki