Loading...

Opistolla on monipuoliset ja viihtyisät tilat niin 10 hengen kursseille kuin 250 hengen tapahtumille. Keittiö tarjoaa osallistujille maukkaat ruoat ja majoittuminen onnistuu asuntolassa, jossa on noin 70 majoituspaikkaa.

Opiston keskeinen sijainti Kalajoen keskustassa mahdollistaa joustavan saapumisen kursseille ja tapahtumiin. Kaunis ja rauhallinen pihapiiri antaa mahdollisuuden rauhoittua kauniissa jokirantamaisemassa.

Tarjoamme tiloja myös esim. yritysten ja yhdistysten käyttöön. Tilaa majoittujille, ruokailijoille ja kokouksen pitäjille on varsinkin arkipäivinä. Ks. lisätietoja Opiston palvelut -sivulta.

Kokoontumis- ja opetustilat

Opiston opetus- ja kokoontumistilat ovat viihtyisiä ja hyväkuntoisia. Yhdessä asuntolan hyvien majoitustilojen kanssa Opistolla onkin miellyttävät puitteet opiskeluun ja erilaisten kurssien, kokousten, leirien, tapahtumien ja juhlien järjestämiseen.

Juhlasalissa on tilaa 250 vieraalle. Arkena sama tila palvelee liikuntasalina. Juhlasalin vieressä oleva keittiö ravitsee sekä opiskelijat että kurssilaiset.

Mikaelin kappeli

Kodikas ja lämmin Mikaelin kappeli tarjoaa kauniin ympäristön hartauksille, seuroille ja ehtoollisen vietolle. Se on myös korkeatasoinen musiikkitila. Mikkelinpäivänä 1998 Olavi Rimpiläisen käyttöön vihkimään sakraalitilaan sopii yhteensä 120 ihmistä.

Kappeli henkii merellisyyttä. Se näkyy muun muassa veneen pohjaa muistuttavassa kattoratkaisussa, kirkkotekstiileissä, sekä alttarin lasimaalauksessa, jossa merimaiseman yllä on kaksinkertainen risti julistamassa voimallisesti, että koko maailma on sovitettu.

“Paikassa, jonka pyhitän omalle nimelleni, minä tulen luoksenne ja siunaan teitä.” 2 Moos.20:24.

Kappelin tekijöitä

  • Kappelin on suunnitellut Jorma Teppo Oy.
  • Alttarirakenteet on suunnitellut Jorma Teppo Oy ja toteuttanut Linnalan Tyylipuu Ky Alavieskasta.
  • Lasimaalauksen on suunnitellut ja toteuttanut kalajokinen lasitaiteilija Heikki Ulvi.
  • Kirkkotekstiilit on valmistettu Kalajoen Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa.
  • Kalajoen seurakunnan lahjoittamat ehtoollisvälineet ovat kalajokista keramiikkaa. Ne on valmistanut Isopahkalan keramiikkapaja.

Majoitustilat

Opiston uusi asuntola, Toivola, on valmistunut vuoden 2013 elokuussa. Kaksikerroksinen asuntolarakennus sijaitsee upealla paikalla Kalajoen törmällä.

Toivolassa on 33 majoitushuonetta, joissa on oma wc ja suihku. Yhteensä vuodepaikkoja on 70. Kaikkiin huoneisiin on esteetön kulku ja muutamissa huoneissa on inva-varustelu. Osan majoitushuoneista voi yhdistää toisiinsa väliovilla, jolloin isompikin perhe sopii majoittumaan yhdessä. Perhehuoneita yhteensä 6 kpl.

Toivolan alakerrassa on kokoushuone, jossa on oma keittonurkkaus. Tilan voi jakaa tarvittaessa kahdeksi väliseinän avulla.

Asuntolassa on avoin wlan-verkko.

Alakerrassa sijaitsevat myös saunat, joista toisesta pääsee suoraan ulos terassille vilvoittelemaan.