Loading...

Opiskelukustannukset | Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Tämän opintolinjan tiedot löytyvät englanninkielisenä täältä!

Kotosuomessa – Suomen kielen ja kulttuurin koulutus maahanmuuttajille

Kotosuomessa – Suomen kielen ja kulttuurin koulutus aikuisille maahanmuuttajille on päätoimista vapaan sivistystyön koulutusta Kalajoen Kristillisessä Opistossa. Koulutus on maksuton, jos se on hyväksytty opiskelijan kotoutumissuunnitelmaan. Opiskelua on n. 20–25 h viikossa. Oppituntien lisäksi opiskeluun kuuluu koti- ja etätehtäviä.

Opetussuunnitelma rakennetaan Kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden (2022), Aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2017) sekä Vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksen opetussuunnitelmasuosituksen (2017) pohjalta. Koulutukseen kuuluu suomi toisena kielenä -opetuksen lisäksi ympäristö- ja yhteiskuntatietoa, ja muita aineita opiskelijan tarpeiden mukaan.

Opiskelukustannukset

Kurssimaksu on 60 €/viikko (sis. opetuksen, materiaalit ja lounaan opiskelupäivinä). Koulutus on opiskelijalle maksuton, jos se on hyväksytty hänen kotoutumissuunnitelmaansa. Kotoutumisajan ylittäneet opiskelijat voivat hakea opintoseteliä kurssimaksun kattamiseen, kysy lisätietoja Opiston toimistosta.

Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Syksyllä alkavaan koulutukseen haetaan heinäkuun loppuun mennessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ja kielitaitotestiin. Vapaista opiskelijapaikoista voit kysyä opistolta myös kesken lukuvuoden.

Hakemus ja opintolinjan esite

Hae linjalle tästä:

Opintolinjan esitteen voit ladata tästä: 

Kotosuomessa, esite

Lisätiedustelut

Päivi Niemelä
opettaja, opinto-ohjaaja, kehittämisvastaava
050 417 6285 / 08 4639 212
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki