Monien juhlien vuosi jatkuu! Opistolla on pidetty monella tavalla esillä Suomi 100 -juhlavuotta ja reformaation 500-vuotisjuhlaa ja myös omaa juhlavuottamme: 75 vuotta kansanopistotyötä tällä tontilla. Kevään ja kesän kurssit ja tapahtumat ovat sujuneet hienosti, ja on ollut ilo nähdä Opistolla niin vanhoja tuttuja kuin monia uusiakin kasvoja. Iloitsemme myös uusista yhteistyökumppaneistamme, kuten Parempi avioliitto ry:stä, jonka kanssa yhteistyössä järjestetty avioliittotapahtuma viime syksynä yllätti suosiollaan! Niinpä se vakiinnutti heti paikkansa Opiston syksyn kurssitarjonnassa. Suurempi kokonaisuus on Sovintoon elämän kanssa, terapeuttisen sielunhoidon koulutus, josta ensimmäinen puoli vuotta on onnistuneesti takana. Ensimmäiset sielunhoitoterapeutit valmistuvat loppuvuonna 2018, jolloin myös uusi koulutus on alkamassa. Koulutus on poikinut viikonloppuja myös Heinäkalliolle.

Viime syksynä alkaneen Maahanmuuttajalinjan opiskelijat ovat osallistuneet useisiin opiston tapahtumiin ja niiden myötä tutustuneet suomalaiseen elämänmenoon ja kristillisyyteen. Maahanmuuttajatyö näkyy myös kurssitarjonnassamme: syyskuun alussa järjestetään maahanmuuttajien tukihenkilöiden viikonloppu ja lokakuun lopussa L10T-valmennus darin kielellä yhdessä Kansan Raamattuseuran kanssa.

Muista uutuuksista kannattaa tarkistaa Naisille suunnattu varautumiskurssi syyskuussa. Tällaista kurssia on toivottu, ja nyt kurssi toteutuu yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa. Varautumiskurssi antaa ihan tavallisille, kaikenikäisille naisille valmiuksia toimia oikein poikkeustilanteissa kuten pitkien sähkökatkojen aikana. Kurssilla opitaan myös liikkumaan turvallisesti maastossa vaikkapa syksyn marja- ja sieniretkiä silmälläpitäen.

Erityisesti seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia raamattupiirien vetäjiä kutsumme lokakuussa Bible journaling -kurssille tutustumaan aivan uudenlaiseen tapaan lähestyä Raamattua. Bible journaling yhdistää Raamatun lukemisen ja kädentaidot: tekstejä koristellaan esimerkiksi piirtämällä, maalaamalla, leimaamalla, tekstaamalla tai kollaasitekniikoilla samalla sen sanomaa mietiskellen. Työtapaa voi hyödyntää monella työalalla ja henkilökohtaisen hengellisen kasvun tukena.

Opistolla kohdataan!

Sirpa Bergman
Päivi Niemelä
Kurssisuunnittelijat