Ladataan Tapahtumat
Tapahtumasarja Tapahtuman sarja: Minun jutut! Erityislasten toimintaviikonloput

Yleistä tietoa

Minun Jutut! -leirien tavoitteena on kehittää osallistujien sosiaalisia ja vuorovaikutustaitoja ja auttaa osallistujia löytämään omia vahvuuksiaan. Viikonloppu edistää myös erityisesti vanhempien osallistujien itsenäistymistä ja arjessa selviämisen taitoja. Leirille mahtuu 10 osallistujaa, ikäjakaumaltaan 7–17-vuotiaita. Leiriviikonloput mahdollistavat huoltajille tarkoitetut lakisääteiset omaishoidon vapaat.

Jokaisella viikonlopulla on oma teemansa. Teemaan (esim. eläimet, musiikki, harrastukset, aistimaailma, vuodenajat…) tutustutaan erilaisten leikkien, pelien, askartelun ja tehtävien sekä opintoretkien kautta. Leireihin kuuluu paljon liikuntaa ja ulkoilua, sekä arkipäivän taitojen harjoittelemista.

Leirin ”tukikohtana” toimii Kalajoen Kristillinen Opisto. Käytettävät tilat ovat esteettömät ja kalustettu erityistarpeiset opiskelijat huomioiden. Oppimisympäristöä laajennetaan myös luokkahuoneen ulkopuolelle Kalajoen keskustan liikunta- ja ulkoilupaikkoihin, sekä Hiekkasärkille (esim. keilahalli, uimahalli).

Viikonloppujen vetäjänä toimii nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Johannes Järvilä Kommunikaatio Ilosta. Johanneksella on runsaasti työkokemusta erityislasten kanssa toimimisesta. Leireillä on mukana aina myös joukko avustajia sekä yövalvoja.

Ilmoittautumiset

Kevätlukukauden Minun Jutut!-leiriviikonloppuihin ilmoittaudutaan 31.1.2024 mennessä Kalajoen Kristilliselle Opistolle puh. 08 4639 200.

Ilmoittautujalla täytyy olla oman paikkakuntansa vammaispalveluohjaajan suostumus viikonloppuihin. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan osallistujan tietojen lisäksi ne viikonloput, joihin leiriläinen osallistuu. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Viikonlopusta lähetetään sähköinen kutsukirje ja ohjelma leiriläisen huoltajalle noin viikkoa ennen leiriä. Mahdolliset sairaustapauksiin liittyvät peruutukset tulee ilmoittaa suoraan Opiston toimistolle numeroon 08 4639200. Muissa kuin sairaustapauksista johtuvat peruutukset tulee ilmoittaa Opistolle viimeistään kolmea viikkoa ennen leiriviikonlopun alkua.

Leiriviikonloput kevät 2024

9.-11.2., 15.-17.3., 19.-21.4., 17.-19.5.
ja 11.-13.6. (Huom! ti-to, tiistaina aloitus kello 11,torstaina päätös kello 12.)

Tiedustelut

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella olevan omanpaikkakunnan vammaispalveluohjaaja.

Kurssisuunnittelija Anna Lahtinen, anna.lahtinen@kkro.fi, 044 4639 208

Leirinjohtaja Johannes Järvilä johannes.jarvila@kpedu.fi, 0400 646 692

Opiston yhteystiedot:
Kalajoen Kristillinen Opisto
Kasarmintie 2, 85100 Kalajoki
Toimiston numero: 08 4639 200
Sähköposti: toimisto@kkro.fi

Minun jutut! -esite

Halutessasi voit ladata Minun jutut! -viikonloppujen yleisesitteen tästä:
Minun jutut 2024 kevät, esite

Jaa tämä sivu omissa some-kanavissasi: