Ladataan Tapahtumat

Lähde mukaan vaeltamaan hyvässä seurassa noin 100 kilometrin taival ja kokemaan Santiago de Compostelan pyhiinvaeltajanmessu. Päivämatkan pituudeksi tulee noin 20 km (kävelyä 5–8 h päivässä oman kunnon ja mielentilan mukaan). Retken johtajana toimii Opiston rehtori Niko Rantanen.

Pyhiinvaellus

Pyhiinvaeltajan tunnistaa varusteista: kengät, sauva, hattu, viitta, laukku, simpukka ja lyhty.
Kengät – Hitaus
Sauva – Vapaus
Hattu – Huolettomuus
Viitta – Yksinkertaisuus
Laukku – Jakaminen
Simpukka – Hiljaisuus
Lyhty – Rukous

Pyhiinvaellus on vuosituhansia vanha tapa ilmaista uskoa ja syventää omaa suhdetta Jumalaan. Keskiajalla koko Euroopan väestöstä jopa puolet lähti pyhiinvaellukselle vuosittain. Ihmisten ajattelun rationalisoitumisen myötä elämään alettiin etsiä helppoutta ja mukavuutta. Yksinkertaisuuden ja kristillisten arvojen merkitys väheni ihmisten elämässä, ja pyhiinvaelluksen perinne miltei katosi kristittyjen keskuudessa.

Viime aikoina pyhiinvaellus on jälleen alkanut kiinnostaa ihmisiä. Elämän kiireen ja monimutkaisuuden keskelle kaivataan rauhaa ja yksinkertaisuutta, uutta yhteyttä Jumalaan. Tämän päivän tunnetuin pyhiinvaellusreitti on Pyhän Jaakobin tie, Camino de Santiago.

Pyhän Jaakobin tie on lähes 800 kilometrin mittainen, Unesco-kohteeksi valittu pyhiinvaellusreitti Pohjois-Espanjassa. Vaellus Ranskan rajalta apostoli Jaakobin hautapaikkana pidettyyn Santiago de Compostelaan on ollut pyhiinvaellusreittinä keskiajalta lähtien. Nykyisin reitillä patikoi vuosittain yli 100 000 vaeltajaa. Reitin varrelta löytyy – upeiden maisemien lisäksi – noin 1800 historiallista ja uskonnollista nähtävyyttä.

Kurssikokonaisuuteen sisältyy

– Vapaaehtoinen tapaaminen ja matkaperehdytys keväällä 2024 ennen matkaa.

– 8 päivän matka syyskuussa 2024 (aika tarkentuu syksyn 2023 aikana). Matkalla viisi päivää vaellusta Santiago de Compostela -reitillä, yöpyminen Santiago de Compostelassa ja pyhiinvaeltajanmessu.

Vaelluksen kuvaus

– Vaellus toteutuu välillä Cacabelos–Sarria (n. 84 km). Sarriasta on bussikuljetus aamulla lähelle Santiago de Compostelaa, josta on vielä n. 10 km vaellus perille. Ilta ja yö Santiago de Compostelassa, aamulla osallistuminen pyhiinvaeltajanmessuun.

– Reitti on suunniteltu kulkemaan vaellusreitin parhaiden maisemien läpi. Yöpymiset matkan varrella hotelleissa kahden hengen huoneissa (1 hh lisämaksusta). Aamupalat sisältyvät hintaan. Vaellusreitin varrella on paljon pieniä kahviloita ja ruokapaikkoja, iltaisin on mahdollisuus edulliseen pyhiinvaeltajien illalliseen.

– Reitillä on mahdollisuus kuljetuttaa matkatavarat seuraavalle hotellille, jos haluaa vaeltaa kevyesti (hinta n. 10 €/päivä).

Hinta

Hinta (tarkentuu varauksien ja lähtijämäärän varmistuttua syksyllä 2023)
– n. 1 400 € / 2 hh
– n. 1 700 € / 1 hh

Hinta sisältää
– vaelluksen ja opastukset
– reittilennot turistiluokassa Helsinki–Espanja–Helsinki
– linja-autokuljetukset lentokentältä vaellusreitille sekä matkan varrella
– vastuullisen matkanjärjestäjän palvelumaksun
– hotellimajoituksen ja aamupalat matkan aikana
– ennakkotapaamisen ohjelman Opistolla (mahdollisuus myös etäosallistumiseen)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset kurssille sähköisellä lomakkeella: link.webropol.com/ep/santiago2024

Paikkoja on rajatusti.

Osallistuminen varmistetaan maksamalla varausmaksu (n. 30 % kurssin hinnasta syksyllä 2023).

Kurssin tarkka ajankohta hinta varmistuu ennen varmistamista.

Lisätietoja: rehtori Niko Rantanen, niko.rantanen@kkro.fi tai 044 4639 211

 

Esite

Halutessasi voit ladata kurssin esitteen alla olevasta linkistä:
Pyhiinvaellus-kurssi 2024, esite (pdf-tiedosto)

Jaa tämä sivu omissa some-kanavissasi: