Opiston opettajat Regina Németh ja Anne Wallin-Annala sekä kurssin vastuukouluttaja Angela Winstanley olivat tyytyväisiä kurssin antiin.

Kävimme keväällä 2023 Kyproksella Limassolissa suorittamassa Integrating minority, migrant and refugee children at European schools and society-kurssin. Opiskelimme yhdessä seitsemäntoista ympäri Eurooppaa saapuneen kurssilaisen kanssa. Meidän lisäksi kurssilla oli neljä suomalaista pääkaupunkiseudulta sekä muita osallistujia Ruotsista, Ranskasta, Puolasta, Romaniasta, Liettuasta, Itävallasta ja Iso-Britanniasta. Opettajanamme toimi Angela Winstanley, joka on kotoisin Iso-Britanniasta, mutta on asunut jo pitkään Kyproksella.  

Kurssilla opiskelimme eri kulttuureja, kulttuurien välisiä eroja ja oman kulttuurin tärkeyttä. Vaihdoimme kokemuksia ja keskustelimme turvapaikanhakijoiden ja muiden vähemmistöryhmien kotoutumisesta. Teimme paljon ryhmä- ja paritöitä, joissa pohdimme maahanmuuttoon liittyviä asioita sekä kantaväestön että maahanmuuttajien näkökulmasta. 

Kurssilla jaoimme kokemuksia maahanmuuttajien kanssa työskentelystä ja keskustelimme työn haastavista yksityiskohdista. Saimme verrata eri maiden käytäntöjä, joiden antia hyödynnämme työssämme. Antoisaa oli myös pohtia maahanmuuttajiin ja vähemmistöihin liittyviä eroja maittain ja kaupungeittain.  

Koulupäivien jälkeen tutustuimme Limassolin kaupunkiin kävelemällä. Ihastelimme lähialueen maisemia, kukkia ja kasveja. Yhtenä iltapäivänä kävimme kurssikavereiden kanssa retkellä, jossa saimme lisätietoja Kyproksen historiasta sekä nykytilanteesta. Vierailimme lähiseudun historiallisissa kohteissa ja uimme Afroditen syntymäpaikalla. Kävimme Pafoksen arkeologisessa puistossa katsomassa mosaiikkeja, jotka ovat peräisin 500-300-luvuilta eaa.

opettajat Regina Németh ja Anne Wallin-Annala