Opisto täytti tänä vuonna 75 vuotta! Opiston ensimmäisellä vuosikurssilla vuonna 1942 oli 33 opiskelijaa, henkilökuntaa talossa oli tuolloin kymmenkunta. Tänä vuonna opiskelijoita on n. 200, kurssilaisia ja muita kävijöitä lähes 3000. Työntekijöitä Opistolla ja päiväkoti Arkilla on yhteensä 40. Toimipisteitä Kalajoen lisäksi Opistolla on Oulussa ja Kangasalla. Paljon on siis asioita tapahtunut 75 vuoden matkalla. Tähän saakka on Herra meitä auttanut!

Juhlavuoden kunniaksi olemme tehneet kevään aikana lukuisia perusparannustöitä. Suurin yksittäinen asia oli Opiston päärakennuksen yleisten tilojen ja ruokasalin kunnostustyöt. Töiden yhteydessä uusimme myös ruokasalin kaluston. Uusien kalusteiden myötä ruokasaliin saatiin lisää väljyyttä ja tilantuntua. Toisena isona perusparannustyönä toteutimme käsityörakennus Tyynelän julkisivumaalauksen. Peruskorjauksen ja kalusteiden uusimisen tavoitteena on pitää tilat viihtyisinä tulevaisuudessakin.

Molempia perusparannustöitä auttoivat merkittävästi vuoden 2016 aikana Opistolle lahjoitetut testamentit. Ensimmäinen testamentti tuli Oulusta Aini Törmälehdolta ja toinen Oulaisista Hilda ja Eino Kärkkäisiltä. Molemmat testamentit ovat merkittäviä kunnianosoituksia Opiston toiminnalle. Muistamme lämmöllä heitä ja kaikkia muita testamentin antajia.

Tervetuloa tutustumaan uusittuihin tiloihin syksyn kursseille!

Niko Rantanen
Kalajoen Kristillisen Opiston rehtori