Elokuussa 2021 Kalajoen Kristillisellä Opistolla alkaa jälleen Sovintoon elämän kanssa -sielunhoitoterapiamallin mukainen koulutus. Aloittava ryhmä on jo kolmas; ensimmäiset sielunhoitoterapeutit valmistuivat marraskuussa 2018, ja toinen ryhmä valmistuu kesällä 2021.

Koulutus on kaksivuotinen monimuotokoulutus, jossa yhdistyvät psykologinen ja hengellinen ymmärrys. Koulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sekä seurakuntatyön ammattilaisille tai muun vastaavan koulutuksen ja kokemuksen omaaville. Koulutus antaa valmiudet sielunhoitoterapeuttiseen työskentelyyn sekä yksilöiden että pienryhmien kanssa. Se järjestetään yhteistyössä RE koulutus ry:n kanssa.

Hakuaika koulutukseen päättyy 31.5.2021 ja valintahaastattelut pidetään Kalajoella kesäkuussa 2021.

Koulutus koostuu lähijaksoista, pienryhmäohjauksen harjoittelusta, työnohjatusta sielunhoitoterapiaharjoittelusta, etätehtävistä ja päättötyöstä. Opintojen laajuus on 65 op.
 SEK – terapeuttisen sielunhoidon mallia ovat olleet kehittämässä FK, VTK, psykoterapeutti Saara Kinnunen ja MMM, sielunhoitoterapeutti Leena Junnila. Kouluttajina toimii useita muitakin erityisalojen asiantuntijoita, kuten lääkäri, sielunhoitaja, kouluttaja Irmeli Schüz, seksuaaliterapeutti, psychotherapist (IPSICC, Tanska) Tarja Vilppola, vararehtori, pastori Petri Välimäki, teologian tohtori Matti Kankaanniemi ja teologi, muusikko, kirjailija Hanna Ekola.

Lisätietoja ja hakulomake