Opisto on reilun 80 vuoden ajan saanut toimia Kalajoen rannalla. Joessa virtaava vesi muistuttaa ajan kulumisesta, luomakunnan kauneudesta ja veden valtavasta voimasta. Keväällä jännitetään tulvatilanteita, kesällä ihastellaan veden kauneutta, syksyllä jokivarren värikkyys huimaa ja talvella kuutamo kultaa hankikerrosta. Useat Opistolla vierailevat sanovat pysähtyvänsä joen äärelle. Maisema rauhoittaa ja antaa luvan keskittyä hetkeen. Erästä kurssipalautetta lainaten: ”Opisto on monella tavalla keidas arjen keskellä. Upea maisema, hyvä ruoka, tärkeät kohtaamiset kurssilaisten kanssa ja laadukas opetus pistävät ajatusprosessit ja luovuuden liikkeelle.”

Virtaava vesi on myös muutoksen symboli. Kurssipuolella muutos on jatkuvaa. Tänäkin vuonna kurssikattauksestamme löytyy uusia tulokkaita ja jo perinteeksi muodostuneita kurssikokonaisuuksia: toki tuoreilla näkökulmilla. Syksyn kursseista löytyy niin täydennyskoulutuksia kuin harrastuksiin pohjautuvia viikonloppuja, kristityn elämään liittyviä kokonaisuuksia unohtamatta. On ilo ja etuoikeus järjestää kursseja yhdessä vaikkapa Sydänyhdistyksen, Parempi avioliitto ry:n tai Mennään eteenpäin ry:n kanssa. Yhteistyöllä tehtyjä kursseja vilahtaa syksyn kurssitarjonnassa runsaasti. Kannattaa siis tutustua ja ilmoittautua mukaan!

Kurssien sisältöjen ja yhteistyökumppanien lisäksi muutosta tapahtuu myös Opiston vapaan sivistystyön työtiimissä. Kurssisuunnittelija Hanna Oja-Nisula ja nuorisosihteeri Sami  Siltanen siirtyvät seurakuntien työtehtäviin. Heikkilän Heli on kesäkuun alusta aloittanut kurssisuunnittelijan tehtävässä. Heli on monille tuttu vaikkapa naisten viikonlopun suunnittelutiimistä. Kurssisuunnittelijana Heli vastaa Opiston kurssien lisäksi myös Heinäkallion kurssivarauksista. Alatalon Annika aloittaa syksyn aikana nuorisosihteerin tehtävissä. Annikan tehtävänä on erityisesti huolehtia lasten, nuorten ja nuorten aikuisten leireistä ja tapahtumista.

Vapaan sivistystyön tiimi muuttuu, mutta tekeminen jatkuu ja Korkein työnjohtaja pysyy samana.

Kurssikattausta rakennetaan edelleen yhdessä tehden, rukoillen, kokeillen ja toisiamme tukien. Eikä vain tiimin tai yhteistyökumppanien kanssa, vaan myös teidän osallistujien kanssa. Kiitos siis jokaisesta kurssi-ideasta, esirukouksesta, taloudellisesta tukemisesta ja osallistumisesta! Ilman teitä ei olisi meitä. Virran varrella, Kalajoen rantamilla on tilaa kasvaa ja kohdata. Toivotamme Sinut sydämellisesti tervetulleeksi kursseille ja tapahtumiin!

Opistolla kohdataan!

Niko Rantanen
rehtori

Heli Heikkilä
kurssisuunnittelija

Anna Lahtinen 
kurssisuunnittelija

Annika Alatalo
nuorisosihteeri

(Teksti on julkaistu Opistolla kohdataan -lehdessä, heinäkuu 2024)