Ladataan Tapahtumat

Kurssin sisältö ja ryhmät

Kalajoen Kristillisen Opiston juhlavuoden laulukurssi kokoaa yhteen laulajia ympäri Suomen. Opetuksen pääpaino on henkilökohtaisessa ohjauksessa.  Lasse Penttinen ja Juho Alakärppä (ryhmä III) ohjaavat myös lied-duoja. Kurssilaiset saavat ohjausta laulutekniikkaan, ohjelmiston valintaan sekä laulujen tulkintaan ja pääsevät työskentelemään ammattipianistin kanssa.  Henkilökohtaisia laulu- ja säestystunteja täydentävät yhteiset aamujumpat ja äänenavaukset sekä konsertit. Oppilaat voivat vapaasti seurata kaikkien ryhmien työskentelyä.

Ryhmässä II voit valita myös kolmen päivän kurssin joko maanantaista keskiviikkoon tai torstaista lauantaihin. Aloittelevilla harrastajilla, jotka kaipaavat lähinnä ohjausta äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan, on ryhmässä II mahdollisuus ottaa vain laulutunnit ilman pianistia. Huom! Konserteissa laulaminen edellyttää pianistin tunteja!

Ryhmässä III on henkilökohtaisten tuntien lisäksi mahdollisuus lied-duoille.

Ryhmät ja opettajat

Ryhmä I: Anna-Maria Jurvelin-Pesola, pianisti Eliisa Suni
Ryhmä II: Kirsi Koivisto, pianisti Minna Niinimaa
Ryhmä III: Lasse Penttinen, pianisti Juho Alakärppä (viiden päivän kurssi ma-pe / lied-duot tässä ryhmässä).

Henkilökohtaista laulunopetusta ja työskentelyä pianistin kanssa, kurssin aikana useita esiintymismahdollisuuksia.

Laulunopettajat

Sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola on ooppera- ja konserttilaulaja sekä kirkkomusiikko. Hän on opiskellut Oulun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Anna-Maria on diplomilaulaja ja musiikin maisteri. Hän on laulanut oopperarooleja sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on Meri-Lapin musiikkiopiston laulun lehtori.

Kirsi Koivisto on laulunopettaja (musiikkipedagogi YAMK), joka on opiskellut laulua mm. DL Sirkka Haaviston johdolla. Koivisto toimii suunnittelijaopettajana Kokkolan seudun opistossa sekä laulunopettajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja kansalaisopistossa. Hän konsertoi aktiivisesti Minna Niinimaan kanssa lied-musiikin saralla.

Saarijärveläislähtöinen tenori Lasse Penttinen toimii musiikkipedagogina Centria-ammattikorkeakoulussa. Hän on musiikin ja kasvatustieteen maisteri. Opettaminen eri muodoissaan on osa hänen ammatti-identiteettiään. Hän on laulanut oopperarooleja sekä lied- ja oratorioteoksia niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pianistit

Eliisa Suni työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina. Hän toimii oopperakorrepetiittorina Savonlinnassa ja Jyväskylässä ja on kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa ja kuorojen harjoituspianistina. Hän on valmistunut Keski-Suomen konservatoriosta, Viron musiikkiakatemiasta ja Jyväskylän yliopistosta.

Minna Niinimaa opettaa pianonsoittoa Rauman ja Naantalin musiikkiopistoissa. Hän on valmistunut pianopedagogiksi Turun musiikkiakatemiasta ja täydentänyt opintojaan Franz Liszt -korkeakoulussa Saksassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Tukholman kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta.

Simolaissyntyisen Juho Alakärpän soittoa on kuultu laajasti kotimaassa ja ulkomailla. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Kölnin ja Münchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Hänen lied-pianisminsa on palkittu useaan otteeseen. Hän toimii Centria-ammattikorkeakoulussa säestyksen ja kamarimusiikin lehtorina.

Hinnat

Kurssimaksut

 • 450 €/koko viikko; sisältäen 6 x 45 min henkilökohtaiset laulu- ja säestystunnit
 • 225 €/3 päivää (mahdollinen ryhmässä II); sisältää 3 x 45 min henkilökohtaiset laulu- ja säestystunnit
 • 115 €/vain laulunopetus 3 päivää (mahdollinen ryhmässä II); sisältää 3 x 45 min laulutunnit
 • Voit ilmoittautua kurssille myös seuraamaan opetusta passiivioppilaana, jolloin kurssimaksua ei peritä.
 • 375 €/ 5 päivää (ryhmä III)

Ruokailut

 • 150 € / koko viikko
 • 75 € / 3 päivää
 • 125 € / 5 päivää
 • Päivittäin tarjolla aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala.
 • Mahdollisuus ostaa myös yksittäisiä aterioita, esim. lämmin ruoka 9,50–11,50 €

Majoitus

 • 2 hh 30 €/yö/hlö
 • 1 hh 50 €/yö
 • Majoitushinta sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet.

Hakeminen kurssille

Kurssille haetaan 15.5. mennessä. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, laulunopettajat tekevät oppilasvalinnan toukokuun loppuun mennessä.
Hakulomake löytyy osoitteesta https://link.webropol.com/ep/laulukurssixxx
Hakulomake on osa ilmoittautumiskyselyä, joten jos sitä ei pysty täyttämään netissä, voi sen tarvittaessa pyytää Opistolta.

Tiedustelut Opiston toimistoon, puh. 08 4639 200, sähköposti toimisto@kkro.fi

 

 

 

 

Jaa tämä sivu omissa some-kanavissasi: