Ladataan Tapahtumat

Yksinlaulajille ja Lied-duoille

Kurssin sisältö ja ryhmät

Kalajoen Kristillisen Opiston kesäinen laulukurssi kokoaa yhteen laulajia ympäri Suomen. Opetuksen pääpaino on henkilökohtaisessa ohjauksessa: kurssilaiset saavat ohjausta laulutekniikkaan, ohjelmiston valintaan sekä laulujen tulkintaan. Kurssilaiset pääsevät työskentelemään ammattipianistin kanssa.

Henkilökohtaisia laulu- ja säestystunteja täydentävät yhteiset aamujumpat ja äänenavaukset sekä konsertit. Oppilaat voivat vapaasti seurata kaikkien ryhmien työskentelyä.

Kesän 2024 opettajat ja ryhmät

Ryhmä I: Sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola & pianisti Eliisa Suni
Ryhmä II: Sopraano Kirsi Koivisto & pianisti Minna Niinimaa / Elina Jääskelä
Ryhmä III: Tenori Lasse Penttinen & pianisti Juho Alakärppä

Ryhmässä I voit valita koko viikon (la-pe) laulu- ja säestystunnit. Viikko sisältää 6 x 45 minuuttia henkilökohtaista ohjausta laulunopettajan ja pianistin kanssa.

Ryhmässä II voit valita koko viikon kurssin lisäksi myös kolmen päivän kurssin joko lauantaista maanantaihin tai tiistaista torstaihin. Aloittelevilla harrastajilla, jotka kaipaavat lähinnä ohjausta äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan, on ryhmässä II mahdollisuus ottaa vain laulutunnit ilman pianistia. Konserteissa esiintyminen edellyttää kuitenkin pianistin tunteja.

Ryhmä III opiskelee viisi päivää (13.–17.7.) Tähän ryhmään on mahdollista ilmoittautua mukaan myös lied-duona, jolloin kurssimaksu jakautuu osallistujien kesken. Lied-duot saavat tunnin aikana opetusta niin yhdessä kuin erikseen.

Esittelyt

Laulunopettajat

Anna-Maria Jurvelin-Pesola on ooppera- ja konserttilaulaja sekä kirkkomuusikko. Hän on opiskellut Oulun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Anna-Maria on diplomilaulaja ja musiikin maisteri. Hän on laulanut oopperarooleja sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on Meri-Lapin musiikkiopiston laulun lehtori.

Kirsi Koivisto on laulunopettaja (musiikkipedagogi YAMK), joka on opiskellut laulua mm. DL Sirkka Haaviston johdolla. Koivisto toimii suunnittelijaopettajana Kokkolan seudun opistossa sekä laulunopettajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja kansalaisopistossa. Hän konsertoi aktiivisesti Minna Niinimaan kanssa lied-musiikin saralla.

Lasse Penttinen toimii musiikkipedagogina Centria-ammattikorkeakoulussa. Hän on musiikin ja kasvatustieteen maisteri. Opettaminen eri muodoissaan on osa hänen ammatti-identiteettiään. Hän on laulanut oopperarooleja sekä lied- ja oratorioteoksia niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pianistit

Eliisa Suni työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina. Hän toimii oopperakorrepetiittorina Savonlinnassa ja Jyväskylässä ja on kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa ja kuorojen harjoituspianistina. Hän on valmistunut Keski-Suomen konservatoriosta, Viron musiikkiakatemiasta ja Jyväskylän yliopistosta.

Minna Niinimaa opettaa pianonsoittoa Rauman ja Naantalin musiikkiopistoissa. Hän on valmistunut pianopedagogiksi Turun musiikkiakatemiasta ja täydentänyt opintojaan Franz Liszt -korkeakoulussa Saksassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Tukholman kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta.

Elina Jääskelä toimii pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Jokilaaksojen musiikkiopistossa. Elina valmistui musiikkipedagogiksi ja myöhemmin yhteisömuusikoksi Turun taideakatemiasta. Musiikin maisterin tutkinnon Elina opiskeli Kanadassa University of British Columbiassa. Opetustyön lisäksi Elina musisoi yhdessä miehensä viulisti Janne Jääskelän kanssa. Yhdessä he toimivat hoivamuusikoina Pohjois-Pohjanmaan alueella vieden musiikin iloa mm. hoivakoteihin.

Juho Alakärppä on tehnyt yhteistyötä useiden menestyneiden suomalaisten ja ulkomaalaisten laulajien sekä instrumentalistien kanssa. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Kö lnin ja Mü nchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Hänen lied-pianisminsa on palkittu useaan otteeseen. Hän toimii Centria-ammattikorkeakoulussa sä estyksen ja kamarimusiikin lehtorina.

Hinnat

Kurssimaksut

 • 500 € / koko viikko; sisältäen 6 x 45 min henkilökohtaiset laulu- ja säestystunnit
 • 420 € / 5 päivää (ryhmä III);  sisältäen 5 x 45 min henkilökohtaiset laulu-ja säestystunnit
 • 250 € / 3 päivän opetus (mahdollinen ryhmässä II); sisältää 3 x 45 min henkilökohtaiset laulu- ja säestystunnit
 • 130 € / vain laulunopetus 3 päivää (mahdollinen ryhmässä II); sisältää 3 x 45 min laulutunnit
 • Voit ilmoittautua kurssille myös seuraamaan opetusta passiivioppilaana, jolloin kurssimaksua ei peritä.

Ruokailut

Päivittäin tarjolla aamupala, lounas, päiväjuoma, päivällinen ja iltapala.

 • koko viikon ruokailut 200 €
 • viiden päivän ruokailut 160 €
 • kolmen päivän ruokailut 100 €
 • Mahdollisuus ostaa myös yksittäisiä aterioita, esim. lämmin ruoka 10,50–12,50 €

Majoitus

 • majoitus 2 hh, 30 € / hlö/ vrk (sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet)
 • majoitus 1 hh, 50 € / hlö / vrk  (sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet)
 • Asuntovaunu tai -autopaikka 10 €/ hlö/yö (sis. sähkö ja peseytymismahdollisuus)

Hakeminen kurssille

Kurssille haetaan 15.5.2024  mennessä.

Hakulomake löytyy osoitteesta https://link.webropol.com/ep/laulukurssiXXXII

Kyseinen hakulomake on ainoa tapa hakea kurssille. Jos sitä ei pysty täyttämään netissä, voi sen tarvittaessa pyytää Opistolta.

Laulunopettajat tekevät oppilasvalinnan toukokuun loppuun mennessä. Kaikille hakeneille ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti kesäkuun alussa.

Kutsukirje valituille lähetetään juhannuksen jälkeisellä viikolla sähköpostitse tai kirjepostina.

Tiedustelut Opiston toimistoon, puh. 08 4639 200, sähköposti toimisto@kkro.fi

Peruutusehdot

Jos et voikaan osallistua kurssille tai tapahtumaan, muistathan ilmoittaa siitä ensi tilassa.

Kursseille ja tapahtumiin ilmoittautumisessa ja ilmoittautumisen peruuttamisessa noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

 • Ilmoittautumisen voi peruuttaa veloituksetta viimeistään 8 päivää ennen tapahtuman alkua.
 • 7–3 päivää ennen tapahtumaa tehdystä peruutuksesta veloitamme 30 % tapahtuman maksuista, siitä osuudesta mikä on varattu ilmoittautumisen perusteella.
 • Mikäli peruutus tehdään tämän jälkeen tai jätetään kokonaan tekemättä, perimme maksut täysimääräisinä.
 • Sairaustapauksissa maksuja ei peritä (toimitettava lääkärin tai terveydenhoitajan todistus).
 • Peruutukset tehdään Opiston toimistoon.
 • Jos osallistuja joutuu keskeyttämään kurssin, maksuja ei palauteta.

Kurssin esite

Halutessasi voit ladata kurssin esitteen tästä:
Laulukurssi 7-2024, esite

 

 

Jaa tämä sivu omissa some-kanavissasi: