Ladataan Tapahtumat

Kurssin sisältö ja ryhmät

Kalajoen Kristillisen Opiston  laulukurssi kokoaa yhteen laulajia ympäri Suomen. Opetuksen pääpaino on henkilökohtaisessa ohjauksessa. Lasse Penttinen ja Juho Alakärppä (ryhmä III) ohjaavat myös lied-duoja. Kurssilaiset saavat ohjausta laulutekniikkaan, ohjelmiston valintaan sekä laulujen tulkintaan ja pääsevät työskentelemään ammattipianistin kanssa.  Henkilökohtaisia laulu- ja säestystunteja täydentävät yhteiset aamujumpat ja äänenavaukset sekä konsertit. Oppilaat voivat vapaasti seurata kaikkien ryhmien työskentelyä.

Ryhmässä II voit valita myös kolmen päivän kurssin joko lauantaista maanantaihin tai tiistaista torstaihin. Aloittelevilla harrastajilla, jotka kaipaavat lähinnä ohjausta äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan, on ryhmässä II mahdollisuus ottaa vain laulutunnit ilman pianistia.
Huomioi kuitenkin, että konserteissa laulaminen edellyttää pianistin tunteja!

Ryhmät ja opettajat

Ryhmä I: Sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola & pianisti Eliisa Suni
Ryhmä II: Sopraano Kirsi Koivisto & pianisti Minna Niinimaa
Ryhmä III: Tenori Lasse Penttinen & pianisti Juho Alakärppä

Laulunopettajat

Anna-Maria Jurvelin-Pesola on ooppera- ja konserttilaulaja sekä kirkkomusiikko. Hän on opiskellut Oulun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Anna-Maria on diplomilaulaja ja musiikin maisteri. Hän on laulanut oopperarooleja sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on Meri-Lapin musiikkiopiston laulun lehtori.

Kirsi Koivisto on laulunopettaja (musiikkipedagogi YAMK), joka on opiskellut laulua mm. DL Sirkka Haaviston johdolla. Koivisto toimii suunnittelijaopettajana Kokkolan seudun opistossa sekä laulunopettajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja kansalaisopistossa. Hän konsertoi aktiivisesti Minna Niinimaan kanssa lied-musiikin saralla.

Saarijärveläislähtöinen tenori Lasse Penttinen toimii musiikkipedagogina Centria-ammattikorkeakoulussa. Hän on musiikin ja kasvatustieteen maisteri. Opettaminen eri muodoissaan on osa hänen ammatti-identiteettiään. Hän on laulanut oopperarooleja sekä lied- ja oratorioteoksia niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pianistit

Eliisa Suni työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina. Hän toimii oopperakorrepetiittorina Savonlinnassa ja Jyväskylässä ja on kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa ja kuorojen harjoituspianistina. Hän on valmistunut Keski-Suomen konservatoriosta, Viron musiikkiakatemiasta ja Jyväskylän yliopistosta.

Minna Niinimaa opettaa pianonsoittoa Rauman ja Naantalin musiikkiopistoissa. Hän on valmistunut pianopedagogiksi Turun musiikkiakatemiasta ja täydentänyt opintojaan Franz Liszt -korkeakoulussa Saksassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Tukholman kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta.

Juho Alakärpän soittoa on kuultu laajasti kotimaassa ja ulkomailla. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Kölnin ja Münchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Hänen lied-pianisminsa on palkittu useaan otteeseen. Hän toimii Centria-ammattikorkeakoulussa säestyksen ja kamarimusiikin lehtorina.

 

Hinnat

Kurssimaksut

 •  500 € / koko viikko; sisältäen 6 x 45 min henkilökohtaiset laulu-ja säestystunnit
 • 420 € / 5 päivän opetus;  sisältäen 6 x 45 min henkilökohtaiset laulu-ja säestystunnit (ryhmä III)
 • 250 € / 3 päivän opetus; sisältää 3 x 45 min henkilökohtaiset laulu- ja säestystunnit (mahdollinen ryhmässä II)
 • 130 €/ 3 päivän opetus; sisältää 3 x 45 min henkilökohtaiset laulutunnit
  (mahdollinen ryhmässä II)

Ruokailut

 • koko viikon ruokailut 200 €
 • viiden päivän ruokailut 160 €
 • kolmen päivän ruokailut 100 €
 • Päivittäin tarjolla aamupala, lounas, päiväjuoma, päivällinen ja iltapala
 • lounas ja päiväkahvi päivittäin 16 € / päivä

Majoitus

 • majoitus 2hh, 30 € /hlö/ vrk
 • majoitus 1 hh, 50 € / hlö / vrk

Hakeminen kurssille

Kurssille haetaan 15.5.2024  mennessä. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, laulunopettajat tekevät oppilasvalinnan toukokuun loppuun mennessä.
Hakulomake löytyy osoitteesta https://link.webropol.com/ep/laulukurssiXXXII
Hakulomake on osa ilmoittautumiskyselyä, joten jos sitä ei pysty täyttämään netissä, voi sen tarvittaessa pyytää Opistolta.

Tiedustelut Opiston toimistoon, puh. 08 4639 200, sähköposti toimisto@kkro.fi

 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu omissa some-kanavissasi: