Vuoden pimein aika on taas ohitettu ja ollaan matkalla kohti kevättä ja kesää. Toivomme, että Opiston kurssitarjonnasta löydät jotain juuri sinulle sopivaa piristystä tulevaan vuoteen!

Vuosi alkaa perinteisesti miesten– ja naistenpäivillä. Tuttuja Opiston kevääseen kuuluvia kursseja ovat yksinlaulukurssit ja syöpäpotilaiden ja läheisten viikonloppu toukokuussa. Laadukkaita raamattukursseja järjestetään myös vuosittain: kevään ohjelmassa on Leif Nummelan ja Vesa Ollilaisen vetämä Raamatun punainen lanka, jossa etsitään jatkumoa luomiskertomuksesta Ilmestyskirjaan saakka.

Viime keväänä järjestetty gospelkuorokurssi sai heti suuren suosion, ja iloksemme Hanna-Maria Heleniuksen vetämälle kurssille saadaan jatkoa helmikuun alussa. Voit vielä kysyä paikkoja, mukaan mahtuvat niin kokonaiset kuorot kuin yksittäiset gospellaulusta kiinnostuneet harrastajat. Hyvänä lisänä on kuoronjohtajille järjestettävä oma koulutus ennen kurssin alkua.

Uutta Opiston kurssitarjontaa ovat Al Massira -koulutukset, jotka järjestetään samanaikaisesti suomen ja farsin kielellä. Koulutus on erinomainen työkalu suomalaisen, iranilaisen tai afgaanikristityn käyttöön uskon syventymiseen, pienryhmän vetämiseen ja uskosta kertomiseen. Samaan aiheeseen, eli kristinuskon syvenemiseen ja Raamatun tuntemiseen liittyy Heinäkalliolla huhtikuussa järjestettävä afgaanikristittyjen kokoontuminen, jonne kutsutaan mukaan mm. Opistolta jo jatko-opiskeluihin lähteneitä maahanmuuttajia.

Raamattu on keskiössä Bible Journaling -kursseillakin, joita järjestetään ensi vuoden aikana peräti kaksi, toinen jo toukokuussa Heinäkalliolla. Kurssi yhdistää kädentaidot ja Raamatun tutkimisen.

Sovintoon elämän kanssa, terapeuttisen sielunhoidon koulutuksen aloitusaika on siirtynyt elokuulle 2019, joten sinne ehtii vielä hyvin hakea. Samaan aihepiiriin liittyy Saara Kinnusen Sovintoon ihmissuhteissa -kurssi, jossa mm. etsitään tietä omien ihmissuhdetaitojen paranemiseen ja esteitten raivaamiseen ja terveitten rajojen asettamiseen.

Opistolla kohdataan!

Terveisin kurssisuunnittelijat Päivi Niemelä ja Sirpa Bergman. 

**

Teksti on uusimmasta Opistolla Kohdataan -lehdestä, joka ilmestyy viikolla 3/2019. Jos lehti ei saavu sinulle postitse, voit tutustua siihen olevasta linkistä.

Opistolla kohdataan -lehti 2019-1.pdf