Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala2018-12-31T14:12:09+00:00
Loading...

Opintojen sisältö | Opiskelukustannukset | Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto,
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala

**Tutkinnon nimi ja sisältö on muuttunut 1.1.2019. Tämän sivun sisältö päivitetään lähiaikoina.**

Työ

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnon suorittanut toimii erilaisissa kasvatus-, opetus- ja sosiaalialan työpaikoissa tukien, ohjaten ja avustaen lapsia, nuoria tai aikuisia. Tavallisia työpaikkoja ovat päiväkodit, koulut, aamu- ja iltapäivätoiminta sekä työ- ja toimintakeskukset. Tutkinnon suorittaneen henkilön erityisosaamista ovat erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden tukeminen ja ohjaus sekä moniammatillinen yhteistyö asiakkaan parhaaksi.

Koulutus

Ammattitutkintoon valmistava koulutus kestää yhden vuoden. Opiskelu toteutetaan monimuotona ja se koostuu teoriaopinnoista, etätehtävistä ja työssäoppimisesta. Opetuksen sisältö johdetaan tutkinnon perusteista.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Sen edellytyksenä on tutkintoon soveltuva työpaikka. Oppisopimusta koskevat asiat tulee hoitaa työnantajan ja oppisopimustoimiston tai suoraan Opiston kanssa.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta osasta. Jokaisesta tutkinnon osasta järjestetään erillinen tutkintotilaisuus. Tutkinto on valmis, kun kaikki pakolliset tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Opintojen sisältö

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoon valmistavan monimuotokoulutuksen tutkinnonosat:

1. Ammatissa toimiminen

2. Kasvun ja kehityksen tukeminen ja ohjaaminen

3. Oppimisen ja toiminnan tukeminen ja ohjaaminen

4. Erityistä tukea tarvitsevien ohjaaminen

Valinnainen tutkinnon osa:
5. Yrittäjyys

Tutustu tutkinnon perusteisiin tarkemmin tästä.

Opiskelukustannukset

Opintomaksu on 495 € koko ajalta (sisältää lähiopetuksen, työssäoppimisen ohjauksen ja näytöt sekä opetusmateriaalin). Opintomaksun 1. erä (50 €) peritään varmistusmaksuna koulutukseen valittaessa kesä-heinäkuun aikana. Maksua ei palauteta peruutuksen tapahduttua 5.8. jälkeen.

Opiskelijalla on lähijaksojen aikana mahdollisuus myös ruokailla ja majoittua Opistolla:

  • Lounas/päivällinen 4,80 euroa
  • Aamupala 2,80 euroa

Opintotukea Opistolla suoritettaviin opintoihin on mahdollista saada voimassa olevan opintotukilain mukaisesti. Tarkemmat tiedot löytyvät Kelan esitteistä ja Internet-sivuilta.

Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Seuraavaksi alkavien opintojen ajankohdat:

  • 12.8.2019 – 23.5.2020

Pääsyvaatimukset

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on vähintään 18 vuoden ikä ja ammatillisen perustutkinnon tai lukion oppimäärän suorittaminen tai vähintään 3 vuoden työkokemus. Työ edellyttää soveltuvuutta alalle: hyviä vuorovaikutustaitoja, reipasta ja oma-aloitteista työotetta sekä aitoa kiinnostusta lasten ja nuorten kanssa toimimiseen. Opiskelu ja työssäjaksaminen edellyttävät hyvää terveyttä ja oman arjen hallintaa.

Koulutus kuuluu koulutusaloihin, joissa noudatetaan tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso lisätietoja

Hakemukset

Hakuaika päättyy 29.5.2019. Vapaita paikkoja voi kysellä myös hakuajan jälkeen.

Hakulomakkeita voi tilata Opistolta tai tulostaa tämän sivun lopusta. Hakemuksiin ei liitetä jäljennöksiä koulu- ja työtodistuksista. Alkuperäiset työ- ja koulutodistukset esitetään pääsykokeessa.​

Hakemusten perusteella hakijat kutsutaan pääsykokeeseen, joka pidetään kesäkuun 2019 alussa. Pääsykokeeseen sisältyy haastattelu ja kirjallinen tehtävä.

Lisätiedustelut:
Jaana Siermala, 044 4639 227, etunimi.sukunimi@kkro.fi

Hakemukset lähetetään osoitteeseen:
Kalajoen Kristillinen Opisto, PL 26, 85101 Kalajoki.

Hakemus

Hakulomakkeen saa lataamalla sen oheisen linkin kautta tai tilaamalla sen Opiston toimistosta:

Ammattitutkinnon hakemus 2018.pdf

Lisätiedustelut

Jaana Siermala
Erityisopettaja, opinto-ohjaaja
044 4639 227
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki