Loading...

Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Omin vahvuuksin – opintolinja vaativan erityisen tuen oppivelvollisille

Yleistä

Opintolinja tarjoaa oppivelvollisuusikäiselle kehitysvammaiselle opiskelumahdollisuuden lähellä omaa asumisympäristöä. Linjalla voi opiskella enintään kolme vuotta opiskelijan yksilöllisten oppimistavoitteiden mukaisesti.

Opetus perustuu kansanopistojen oppivelvollisille suunnatun vapaan sivistystyön koulutuksen opetussuunnitelman perusteisiin. Opiskelua on maanantaista perjantaihin 5 tuntia päivässä, yhteensä 34 opiskelijaviikkoa vuodessa. Linja on opiskelijalle maksuton.

Opiskelija asuu opintojen aikana kotona.

Opintojen sisältö

 • Arjen taidot ja elämänhallinta
 • Opiskelu-, itsetuntemus- ja työelämätaidot
 • Vuorovaikutus- ja viestintätaidot
 • Matemaattiset perustaidot ja ongelmanratkaisutaidot
 • Aktiivinen kansalaisuus
 • Opiskelu- ja urasuunnittelutaidot
 • Persoonallisen kehityksen tukeminen
 • Taide- ja ympäristökasvatus
 • Itseluottamus
 • Yhteisöllisyys
 • Hyvinvointi
 • Opiskelijan yksilölliset tarpeet, toiveet, vahvuudet ja tulevaisuuden suunnitelmat

Videoita, kuvia, projekteja…

Kuvataideprojekti

Kevään 2023 projektissa perehdyttiin kuvataiteen tekemiseen. Jokainen opiskelija pääsi tutustumaan erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin itselleen soveltuvalla tavalla.  Tekniikoiden, materiaalien ja värien maailmaan paneuduttiin viikoittain.

Mukana suunnittelussa ja apuna toteutuksessa sekä ohjauksessa meillä oli nuorisosihteeri Sami ja vaihto-opiskelijat Anaís ja Nazli.  He toivat taidetunteihimme mukanaan musiikkia, ranskan ja turkin kulttuuria sekä englannin kieltä. Heistä tuli tärkeä osa ryhmäämme.

Projektin päätteeksi jokainen opiskelija valitsi omista töistään mieluisimman, ja se painettiin hänelle muistoksi T-paitaan tai kangaskassiin.

Parasta opiskelijoiden mielestä taideprojektissa oli seuraavat asiat: Sain tehdä itse ja yhdessä, Oli kauniita värejä, Sai puhua englantia, Sain uusiksi ystäviksi Anaísn ja Nazlin, Samin kitaransoitto oli ihanaa, Valitsin itse kuvia ja värejä, Nazlin kanssa oli kiva ottaa kuvia.

Teen minut näkyväksi -valokuvanäyttely

Kevään 2022 projektissa opiskelijat miettivät kuka minä olen, mistä pidän, mitä minä haluan, minkälaisena muut minut näkevät ja millaisena haluaisin muiden minut näkevän. He tutkiskelivat omia tuntojaan itsestään, omaa kuvaansa, itseään osana ympäristöä ja yhteisöä. Haluistaan ja haaveistaan he kertoivat puhumalla, ilmeillä, eleillä, viittomalla, kuvilla sekä kommunikaattorilla kertoen.

Kuviin ikuistettiin jokaisen haavemieli, kauneus ja ainutlaatuisuus. Näyttelyllä oli tarkoitus lisätä opiskelijoiden osallisuutta sekä olemaan näkyvämmin osana yhteisöä.

Kuvattavina olivat pelle, rumpali, jääkiekkofani, kesäneito, toimittaja, kaunotar ja matkailija. Kuvista koostettiin näyttely, joka oli esillä Opistolla kesän ja syksyn 2022.

Esittelyvideo

Katso Omin vahvuuksin – ja Omin siivin kohti aikuisuutta -opintolinjojen yhteinen esittelyvideo tästä:

Omin siivin – ja Omin vahvuuksin – linjojen esittelyvideo:

Tiedustelut ja hakemukset

Hakemukset

Voit hakea linjalle Omin Siivin -linjan sähköisellä hakulomakkeella tämän linkin kautta.

Esite

Omin vahvuuksin -linjan esite

Lisätiedustelut

Anne Salmela
Erityislinjan opettaja
044 4639 230
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki