Loading...

Video ja kuvia linjaltaPääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Omin siivin kohti aikuisuutta

Opintolinja tarjoaa kehitysvammaiselle opiskelumahdollisuuden lähellä omaa asumisympäristöä. Linjalla voi opiskella yhden tai useamman vuoden opiskelijan yksilöllisten oppimistavoitteiden mukaisesti.

Tavoitteena
 • Persoonallisen kehityksen tukeminen
 • Sosiaalisuus
 • Arkielämässä tarvittavien valmiuksien vahvistaminen
 • Vuorovaikutustaidot
 • Taide- ja ympäristökasvatus
 • Itseluottamus
 • Yhteisöllisyys
 • Hyvinvointi
 • Tiedollisten taitojen kehittäminen
 • Opiskelijan yksilölliset tarpeet, toiveet, vahvuudet ja tulevaisuuden suunnitelmat

Asuminen opintojen aikana kotona.

Opiskelua on maanantaista perjantaihin 5 tuntia päivässä, yhteensä 34 opintoviikkoa.

Opintomaksu 400 €/kk, joka sisältää opetuksen, materiaalimaksun sekä lounaan ja välipalan. Viimevuosina Opisto on saanut opintoseteliavustusta, joka on alentanut kuukausimaksun reiluun 300 euroon. Tulevan lukuvuoden opintoseteliavustuksen määrä selviää vuosittain toukokuun lopussa.

Opetuksen järjestävät Kalajoen Kristillinen Opisto ja Kalajoen kaupunki.

Tiedustelut:
 • Erityislinjan opettaja Anne Salmela, p. 044 4639 230

Videoita, kuvia, projekteja…

Kuvataideprojekti

Kevään 2023 projektissa perehdyttiin kuvataiteen tekemiseen. Jokainen opiskelija pääsi tutustumaan erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin itselleen soveltuvalla tavalla.  Tekniikoiden, materiaalien ja värien maailmaan paneuduttiin viikoittain.

Mukana suunnittelussa ja apuna toteutuksessa sekä ohjauksessa meillä oli nuorisosihteeri Sami ja vaihto-opiskelijat Anaís ja Nazli.  He toivat taidetunteihimme mukanaan musiikkia, ranskan ja turkin kulttuuria sekä englannin kieltä. Heistä tuli tärkeä osa ryhmäämme.

Projektin päätteeksi jokainen opiskelija valitsi omista töistään mieluisimman, ja se painettiin hänelle muistoksi T-paitaan tai kangaskassiin.

Parasta opiskelijoiden mielestä taideprojektissa oli seuraavat asiat: Sain tehdä itse ja yhdessä, Oli kauniita värejä, Sai puhua englantia, Sain uusiksi ystäviksi Anaísn ja Nazlin, Samin kitaransoitto oli ihanaa, Valitsin itse kuvia ja värejä, Nazlin kanssa oli kiva ottaa kuvia.

Teen minut näkyväksi -valokuvanäyttely

Kevään 2022 projektissa opiskelijat miettivät kuka minä olen, mistä pidän, mitä minä haluan, minkälaisena muut minut näkevät ja millaisena haluaisin muiden minut näkevän. He tutkiskelivat omia tuntojaan itsestään, omaa kuvaansa, itseään osana ympäristöä ja yhteisöä. Haluistaan ja haaveistaan he kertoivat puhumalla, ilmeillä, eleillä, viittomalla, kuvilla sekä kommunikaattorilla kertoen.

Kuviin ikuistettiin jokaisen haavemieli, kauneus ja ainutlaatuisuus. Näyttelyllä oli tarkoitus lisätä opiskelijoiden osallisuutta sekä olemaan näkyvämmin osana yhteisöä.

Kuvattavina olivat pelle, rumpali, jääkiekkofani, kesäneito, toimittaja, kaunotar ja matkailija. Kuvista koostettiin näyttely, joka oli esillä Opistolla kesän ja syksyn 2022.

Omin siivin – ja Omin vahvuuksin – linjojen esittelyvideo:

Tuokiokuvia Omin siivin -linjalta esittelyvideo:

10-vuotisjuhla

Omin siivin -linja vietti 4.4.2019 10-vuotisjuhlia Opistolla. Vieraina oli paljon tuttuja kasvoja vuosien varrelta, entisiä opiskelijoita, työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja niitä, jotka alkuvaiheessa olivat perustamassa linjaa. Lisäksi vieraina oli salin täydeltä ystäviä ja Opiston väkeä. Artistivieraana oli laulaja Jesse Kaikuranta.

Kuvia Omin siivin kohti aikuisuutta -linjan arjesta.

Omin siivin -lehti

Omin siivin -linjan kevään 2017 projekti oli lehdä oma lehti. Opiskelijat miettivät itseään kiinnostavat jutunaiheet tarkasti. Lehteemme tulikin kattaus monenlaisia asioita. Voit ladata lehden katseltavaksi oheisen linkin kautta.

Omin Siivin -lehti toukokuu 2017.pdf

Minä olen – minä haaveilen -valokuvanäyttely

Omin siivin -linjan kevään 2014 teemana oli “minä olen – minä haaveilen”. Kevään työskentelyn jälkeen jokainen opiskelija kuvattiin sellaisena kuin he itse halusivat. Lue tarkemmin projektista

Pääsyvaatimukset ja hakuohjeet

Seuraavaksi alkavien opintojen ajankohdat:

 • elo-syyskuun vaihde 2024 – toukokuun loppu 2025

Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin päättyy maaliskuun 2024 lopussa.

Hakemus ja esite

Linjalle voit hakea sähköisellä hakulomakkeella tämän linkin kautta.

Omin siivin kohti aikuisuutta, esite

Lisätiedustelut

Anne Salmela
Erityislinjan opettaja
044 4639 230
Kalajoen Kristillinen Opisto
PL 26, 85101 Kalajoki