Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Yleistä

Kalajoen Kristillisen Opiston kesäinen laulukurssi kokoaa yhteen laulajia ympäri Suomen. Opetuksen pääpaino on henkilökohtaisessa ohjauksessa: kurssilaiset saavat ohjausta laulutekniikkaan, ohjelmiston valintaan sekä laulujen tulkintaan ja pääsevät työskentelemään ammattipianistin kanssa. Henkilökohtaisia laulu- ja säestystunteja täydentävät yhteiset aamujumpat ja äänenavaukset sekä konsertit. Oppilaat voivat vapaasti seurata kaikkien ryhmien työskentelyä.

Kirsin ryhmässä voit valita myös kolmen päivän kurssin joko maanantaista keskiviikkoon tai torstaista lauantaihin. Aloittelevilla harrastajilla, jotka kaipaavat lähinnä ohjausta äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan, on Kirsin ryhmässä mahdollisuus ottaa vain laulutunnit ilman pianistia. Huom! Konsertteihin osallistuminen edellyttää pianistin tunteja!

Koko viikon kurssi sisältää 6 x 45 min laulunopetusta ja saman verran pianistin kanssa työskentelyä, osittain samanaikaisesti. Eskon ryhmässä osa opetuksesta järjestetään ryhmätunteina.

Ryhmät

I laulunopettaja Esko Jurvelin, pianisti Eliisa Suni

II laulunopettaja Kirsi Koivisto, pianisti Minna Niinimaa

Laulunopettajat ja pianistit

Laulunopettajat

Oululainen tenori Esko Jurvelin on tunnetuimpia ja arvostetuimpia laulupedagogeja maassamme. Vuosina 1963–67 hän lauloi Suomen kansallisoopperan solistina useissa merkittävissä rooleissa. Oopperavuosien jälkeen hän on omistautunut opetustyölle Oulun konservatoriossa ja Sibelius-akatemiassa. Myös konserttilavalla Esko Jurvelin on esiintynyt laajalti omine liedresitaaleineen, sekä kirkkomusiikkiteosten tenorisolistina.

Kirsi Koivisto on Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2005 valmistunut laulunopettaja (musiikkipedagogi amk). Hän on opiskellut laulua mm. DL Sirkka Haaviston johdolla. Valmistumisen jälkeen hän on suorittanut myös solistiset erikoistumisopinnot Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa. Koivisto toimii suunnittelijaopettajana Kokkolan seudun opistossa (opetusalueena yksinlaulu sekä kuorolaulu), sekä toimii laulunopettajana ja kuoronjohtajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja Ylivieskan seudun kansalaisopistossa. Hän konsertoi yhdessä pianistien Lena-Maria Gebalan ja Minna Niinimaan kanssa aktiivisesti lied-musiikin saralla. Koivisto on osallistunut myös lukuisiin Keski-Pohjanmaan oopperaproduktiohin sekä Kokkolan kaupunginteatterin musikaaliproduktioihin.

Pianistit

Eliisa Suni vaikuttaa Keski-Suomen alueella monipuolisena pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina, minkä lisäksi hän on erittäin kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa, mestarikursseilla ja kuorojen harjoituspianistina. Hän on toiminut oopperakorrepetiittorina Jyväskylän alueoopperassa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla. Eliisa Suni on suorittanut pianonsoitonopettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon Keski-Suomen konservatoriossa sekä filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede. Hän on valmistunut myös Viron musiikkiakatemiasta professori Ivari Iljan luokalta ja suorittanut säestyksen diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Eliisa Suni on saavuttanut palkintosijoja useissa kilpailuissa (III palkinto Pentti Koskimies –liedkilpailun pääsarjassa 1996, I palkinto Kangasniemen musiikkiviikkojen liedpianistikilpailussa 1997, III palkinto Melartin-kilpailun lied-sarjassa 2002). Hän on levyttänyt Joonas Kokkosen yksinlaulutuotannon sopraano Hannele Valtasaaren kanssa (Fuga 2006).

Minna Niinimaa on valmistunut pianopedagogiksi Turun musiikkiakatemiasta opettajinaan Jukka Juvonen ja Niklas Pokki ja täydentänyt opintojaan myös Franz Liszt -korkeakoulussa Weimarissa, Saksassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Tukholman kuninkaallisen musiikkiakatemian soolo- ja kamarimusiikkiin suuntautuvassa Edsbergissä opettajinaan Mats Widlund, Mats Zetterqvist ja Per Lundberg. Kilpailumenestystä Minnalla on muun muassa Pianoaura- ja Leevi Madetoja pianokilpailuista. Tällä hetkellä Minna opettaa pianonsoittoa Rauman ja Naantalin musiikkiopistoissa.

Hinnat:

Kurssimaksut

  • 450 €/koko viikko
  • 225 €/3 päivää
  • 115 € /3 päivää, vain laulunopetus

Ruokailut

  • 150 € / koko viikko
  • 75 € / 3 pv
  • Päivittäin tarjolla aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Mahdollisuus ostaa myös yksittäisiä aterioita, esim. lämmin ruoka 9,50–11,50 €

Majoitus

  • 30 €/yö/2hh
  • 50 €/yö/1hh
    Majoitushinta sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet

Haku kurssille

Kurssille haetaan 3.5.2019 mennessä.

Jos hakijoita on enemmän, kuin ryhmään mahtuu, laulunopettajat tekevät oppilasvalinnan mahdollisimman pian hakuajan päätyttyä.

Hakemuslomakkeen voit ladata tämän sivun alareunasta (täytetään, tulostetaan ja postitetaan Opistolle) tai sen voi pyytää Opistolta.

Tiedustelut Opiston toimistoon: puh. 08 4639 200, sähköposti toimisto@kkro.fi

Liitteet

Laulukurssi kesä 2019, ESITE

Laulukurssi kesä 2019, HAKEMUS