Ladataan Tapahtumat
Tämä tapahtuma on mennyt.

Kurssin sisältö ja ryhmät

Kalajoen Kristillisen Opiston kesäinen laulukurssi kokoaa yhteen laulajia ympäri Suomen. Opetuksen pääpaino on henkilökohtaisessa ohjauksessa: kurssilaiset saavat ohjausta laulutekniikkaan, ohjelmiston valintaan sekä laulujen tulkintaan ja pääsevät työskentelemään ammattipianistin kanssa. Henkilökohtaisia laulu- ja säestystunteja täydentävät yhteiset aamujumpat ja äänenavaukset sekä konsertit. Oppilaat voivat vapaasti seurata kaikkien ryhmien työskentelyä.  Kurssin aikana on useita esiintymismahdollisuuksia Kalajoen lähiympäristössä.

Ryhmässä II voit valita myös kolmen päivän kurssin joko maanantaista keskiviikkoon tai torstaista lauantaihin. Aloittelevilla harrastajilla, jotka kaipaavat lähinnä ohjausta äänenmuodostukseen ja laulutekniikkaan, on ryhmässä II mahdollisuus ottaa vain laulutunnit ilman pianistia. Huom! Konserteissa laulaminen edellyttää pianistin tunteja!

Opetusryhmät ja opettajat

Ryhmä I: Anna-Maria Jurvelin-Pesola, pianisti Eliisa Suni
Ryhmä II: Kirsi Koivisto, pianisti Minna Niinimaa
Ryhmä III: Lasse Penttinen, pianisti Juho Alakärppä

 

Laulunopettajat

Sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola on ooppera- ja konserttilaulaja sekä kirkkomusiikko. Hän on opiskellut Oulun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa ja on diplomilaulaja ja musiikin maisteri. Hän on laulanut oopperarooleja sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on Meri-Lapin musiikkiopiston laulun lehtori.

Kirsi Koivisto on laulunopettaja (musiikkipedagogi amk), joka on opiskellut laulua mm. DL Sirkka Haaviston johdolla. Koivisto toimii suunnittelijaopettajana Kokkolan seudun opistossa sekä laulunopettajana Ylivieskan seudun musiikkiopistossa ja kansalaisopistossa. Hän konsertoi aktiivisesti Minna Niinimaan kanssa lied-musiikin saralla.

Saarijärveläislähtöinen tenori Lasse Penttinen toimii musiikkipedagogina Centria-ammattikorkeakoulussa. Hän on musiikin ja kasvatustieteen maisteri. Opettaminen eri muodoissaan on osa hänen ammatti-identiteettiään. Hän on laulanut oopperarooleja sekä lied- ja oratorioteoksia niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pianistit

Eliisa Suni työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina. Hän toimii oopperakorrepetiittorina Savon-linnassa ja Jyväskylässä ja on kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa ja kuorojen harjoituspianistina. Hän on valmistunut Keski-Suomen konservatoriosta, Viron musiikkiakatemiasta ja Jyväskylän yliopistosta.

Minna Niinimaa on Rauman musiikkiopiston pianonsoiton lehtori. Hän on valmistunut pianopedagogiksi Turun musiikkiakatemiasta ja täydentänyt opintojaan Franz Liszt -korkeakoulussa Saksassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Tukholman kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta.

Simolaissyntyisen Juho Alakärpän soittoa on kuultu laajasti kotimaassa ja ulkomailla. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Kölnin ja Münchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Hänen lied-pianisminsa on palkittu useaan otteeseen. Hän toimii Centria-ammattikorkeakoulussa säestyksen ja kamarimusiikin lehtorina.

Hinnat

Kurssimaksut

 • 450 e/koko viikko; sisältäen 6 x 45 min henkilökohtaiset laulu- ja säestystunnit
 • 225 e/3 päivää (mahdollinen ryhmässä II); sisältää 3 x 45 min henkilökohtaiset laulu- ja säestystunnit
 • 115 e/vain laulunopetus 3 päivää (mahdollinen ryhmässä II); sisältää 3 x 45 min laulutunnit
 • Voit ilmoittautua kurssille myös seuraamaan opetusta passiivioppilaana, jolloin kurssimaksua ei peritä.

Ruokailut

 • 150 e/koko viikko
 • 75 e/3 päivää
 • Päivittäin tarjolla aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala.
 • Mahdollisuus ostaa myös yksittäisiä aterioita, esim. lämmin ruoka 9,50–11,50 e

Majoitus

 • 2 hh 30 e/yö/hlö
 • 1 hh 50 e/yö
 • Majoitushinta sisältää liinavaatteet ja pyyhkeet.

Kurssille hakeminen

Kurssille haetaan maalis-huhtikuussa. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, laulunopettajat tekevät oppilasvalinnan toukokuun loppuun mennessä.

Tiedustelut Opiston toimistoon, puh. 08 4639 200, sähköposti toimisto@kkro.fi

Hakemukset: https://webropol.com/ep/yksinlauluxxix

Katso kurssi-ilmoittautumisen peruutusehdot tästä.

Esite

Kalajoen XXIX laulukurssi 2021