Ladataan Tapahtumat

Haluatko harjoitella runojen esittämistä, ääneen lausumista tai muuten vaan haastaa itseäsi uuden äärellä? Oletpa vanha konkari tai juuri lausunnasta kiinnostunut, tämä kurssi on juuri sinulle!

Ohjaukseni tavoite on saada oppilaan oma, ainutlaatuinen ääni vahvistumaan rohkaisun ja oikein ajoitetun kannustavan kritiikin kautta, sanoo Emilia Pokkinen.

Opettajaksi olemme saaneet teatteritaiteen maisterin Emilia Pokkisen.

Emilia on tamperelainen freelance-näyttelijä ja teatteripedagogi. Kokemusta Emilialla on niin suurilta teatterilavoilta kuin pienistä huoneteattereista. Emilia on kiertänyt lukuisilla esityksillään päiväkodeissa, kirjastoissa ja palvelutaloissa; taiteen saavutettavuus onkin hänelle hyvin tärkeää. Suosittu TV-sarja Puhtaat valkeat lakanat tarjosi Emilialle aikoinaan monivuotisen ja antoisan työn. Myöhemmin Emilia on esiintynyt mm. sarjoissa Parasta aikaa, Tehdas, Syke ja Sorjonen sekä lukuisissa lyhytelokuvissa.

Näyttelijäntyön ohella Emilia opettaa eri alojen ihmisille ilmaisu- ja esiintymistaitoa sekä pitää luovuutta irrottelevia virkistyspäiviä. Kokeneena esiintyjänä hän jakaa arvokasta tietoa esiintymisjännityksen hallinnasta, hyvästä äänenkäytöstä ja kehonkielen merkityksestä. Lausunnan perusteita Emilia on käynyt läpi niin yliopisto-opiskelijoiden kuin alan harrastajien kanssa eri puolilla Suomea.

Miten valmistautua kurssille? 
Etsi 1–2 itseäsi kiinnostavaa runoa tai proosakatkelmaa, joita haluat kurssilla työstää (ei laulunsanoja eikä omia tekstejä), ja opettele ne mahdollisuuksiesi mukaan jo etukäteen ulkoa. Tuo myös opettajalle kopiot runoistasi. Tekstin pituus on ”sopiva” eli ei liian lyhyt eikä liian pitkä; n.1–3 min on hyvä. Aikaisempaa kokemusta runojen tai teatterin tekemisestä ei vaadita.  Kurssilla haemme persoonallista esitystapaa, läsnäolon taitoa ja hyvää äänenkäyttöä.

Pukeudu kurssille rentoon asuun, jotta voit vapaasti liikkua ja tehdä yhteisiä harjoituksia. Kurssilla keskitytään yksilöohjaukseen, jolloin toisten aktiivisella kuuntelulla ja kannustavalla tuella on suuri merkitys! Opetuksen tavoitteena on vahvistaa osallistujien kehollista ilmaisukykyä ja rohkaista heitä olemaan esiintymistilanteissa rennompia ja samalla ilmaisuvoimaisempia.

Lausuntakurssille mahtuu mukaan 15 henkilöä.

Hinnat

  • Täysihoitohinta 180 € / 2 hh ( 1hh lisämaksusta 20 € / yö)
  • Kurssimaksu & ruokailut (ei sis. aamupaloja) 140 €
  • Pelkkä kurssimaksu 80 €
  • Mahdollisuus varata yksittäisiä ruokailuja erillisen listahinnan mukaan

Kurssilla mukana olevilla ryhmillä on myös mahdollisuus saada omaa ohjausta, erillistä korvausta vastaan. Kysy lisää hanna.oja-nisula@kkro.fi  / 044 4639 226

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 14.2.2024 mennessä sähköisellä lomakkeella
https://link.webropol.com/ep/lausunta2024

tai Opiston toimistoon  toimisto@kkro.fi / 08 4639 200

Lisätiedot Opiston toimistosta

Jaa tämä sivu omissa some-kanavissasi: